Middagsfrid, vi vet att vardagen är full av måsten. Någon måste lämna, någon måste hämta, någon måste vabba och någon måste jobba. Livet är vad livet är. För det mesta fantastiskt, men lika ofta hektiskt och kanske väl mycket då och då. Och till råga på allt måste någon laga middag – varje dag.

Men vardagarna måste inte vara en transportsträcka till helgen. Varje dag kan vara en till chans att sätta sig ner tillsammans och njuta av en god vällagad måltid. En riktig middag gjord på bra råvaror med kärlek i matlagningen. Då blir maten en anledning att ses. Och kanske rent utav sitta kvar en stund. Prata om dagen som varit, eller planera helgen som kommer, och inte bara slänga i sig maten innan kvällens träningar, tvättider och tråkiga måsten börjar. Det är klart att det inte går varje dag. Ibland är det enda som funkar korv, makaroner och Netflix.

En hemlevererad matkasse kanske inte är hela lösningen. Men vi tror att det är en del av den. En bit på plats i det berömda livspusslet. En storhandling mindre och en större anledning att äta middag ihop. Ett steg närmare lite mer Middagsfrid, helt enkelt.

Middagsfrid är den äldsta spelaren i matkasse industrin i Sverige. De har funnits sen 2007 och vet vid det här laget vad de sysslar med. Jämn och hög kvalite, väl komponerade rätter och allt bara funkar!

Matkassar Hos Middagsfrid:

Information om Middagsfrid

Vår vision är en bättre matvärld där allt fler värderar hemlagad mat baserad på riktiga råvaror där man även tagit hänsyn till hälsa, natur och klimat. Vi brinner för bra och såklart riktigt god mat. Att samlas på kvällen och äta mat som man själv lagat från riktiga råvaror, det är riktig lyx enligt oss. Dessutom är måltiden en ypperlig social institution där man kan mötas och prata om hur dagen varit. Middagen är så mycket mer än bara näringen i maten. Och vi tycker att alla förtjänar lite mer Middagsfrid.

VÅR MATFILOSOFI

Vår matfilosofi grundar sig i behovet av riktigt bra och goda middagar, ”hjärtemat” som vi gärna kallar det.

När vi planerar våra middagar och veckomenyer har vi alltid ett stort klimat – och hållbarhetsfokus. Vår ambition är att allt ska gå åt i din matkasse då vi inte vill att du ska behöva slänga mat. Alla råvaror är valda utefter säsong och vi väljer alltid svenska grönsaker i mån av tillgång. Vi levererar därför inga råvaror som har flygtransporterats till Sverige.

Våra recept lagas från grunden med färska råvaror. Vi undviker onödiga tillsatser, d.v.s. E-nummer och andra industriella ingredienser såsom aromer och modifierad stärkelse. Det beror dels på att vi vet för lite om effekterna av de kemikalier som används i livsmedel, men också för att de ofta används för att kamouflera en sämre råvara. Läs mer om hur vi tänker kring tillsatser och e-ämnen här. 

När vi använder halvfabrikat som till exempel en färdig tomatsås, väljer vi en produkt som håller hög kvalité och som är utan onödiga tillsatser.

Behöver jag ha något hemma?

Du behöver ha vissa basvaror hemma för att kunna tillaga våra rätter. Innan leverans skickar vi ett mail med en lista på vad du behöver ha hemma den kommande veckan.

Klicka här för att se vad du behöver ha hemma.

Leverans

Vi levererar klockan 17-22 på söndagar, måndagar eller tisdagar, beroende på var du bor. Till Malmö/Lund erbjuder vi även eftermiddagsleverans måndagar kl. 13.00 – 17.00. Något mer exakt klockslag kan vi inte ge när du bokar din kasse, då våra åkerier själva planerar sina rutter. Beroende på antalet andra prenumeranter i ditt område som ska få leverans, väglag och trafik kan tidpunkten då du får dina kassar variera. Preliminär leveranstid får du först via mail fredagen innan leverans (ett 2-timmarsfönster). På själva leveransdagen får du sedan ett sms när leveransen är påbörjad, med en planerad leveranstid (en halvtimmes fönster) samt ett preliminärt klockslag samt en länk där du kan följa din leverans.

Fler Matkassar