Linas Matkasse står för Goda, varierande och inspirerande middagar med möjlighet att skräddarsy din egen veckomeny.

Recept som är enkla att följa, roliga att laga och goda att äta.

Recept som är noggrant planerade för ett minimalt matsvinn.

Linas matkasse Banner

När du beställer en matkasse från Linas Matkasse startar du en löpande prenumeration, utan bindningstid. Du kan när som helst byta kasse, pausa eller avboka dina leveranser senast söndag 7-8 dagar innan leverans.

Matkassar Hos Linas Matkasse:

Information om Linas Matkasse

Lite om Linas Matkasse

Linas Matkasse grundades 2008 av syskonen Niklas Aronsson och Lina Gebäck. Idag är företaget marknadsledande inom middagslösningar i Sverige, Norge och finns även i Danmark. Här får du ta del av Linas matfilosofi och läsa mer om hur allt en gång började.

Våra matkassar fokuserar i stor utsträckning på rena råvaror. Genom att laga mat från grunden får du bättre koll på vad du äter och möjlighet att lära dig mer om bland annat råvaror, kryddningar och såser. Ingredienserna i matkassen är alltid planerade för att gå åt under tillagningen av veckans meny. På så sätt sparar vi på jordens resurser!

Grönsaker är en viktig del av en sund och varierad kost och därför får färska grönsaker ett stort utrymme i våra matkassar. Vi väljer säsongsanpassade svenska grönsaker när det finns, men också importerade grönsaker för att kunna erbjuda en variation även under vinterhalvåret.

Vi använder Världsnaturfondens fiskguide och väljer aldrig arter som är rödlistated av WWF. Varje vecka hittar du också ekologiska varor i matkassen.

Menybladet!

Förutom ingredienser skickar vi med veckans meny med tillhörande recept i matkassen. De presenteras i en folder som vi kallar för menybladet. I menybladet delar vi också med oss av intressanta reportage, tips och tricks i matlagningen samt olika bonusrecept för både middagar, mellanmål och efterrätter.

Bra att ha hemma

I våra matkassar hittar du det mesta du behöver för att laga veckans alla middagar, men vi utgår från att det finns ett basförråd hemma. Varor som inte finns med i matkassen listar vi alltid under rubriken ”Bra att ha hemma” i menymejl och menyblad. Detta gör vi för att inte bygga upp ett onödigt stort lager av t.ex. kryddor, olja med mera i ditt kök. Har du inte allt hemma? Rusa inte iväg och köp allt på en gång! Vi meddelar veckan före, i menymejlet, vad du behöver så du kan handla under helgen. Många ingredienser går dessutom bra att hoppa över eller byta ut mot något man har hemma – det kan bli minst lika gott!

Leverans

Våra matkassar går att få levererade varje eller varannan vecka, mellan 17.00–22.00, söndag eller måndag beroende på var i landet du bor och vilken matkasse du önskar. Vid registrering får du välja vilket startdatum som passar bäst. På dagen för din leverans kan du logga in på Mina sidor för att se en mer specifik leveranstid.

Vid transport av våra matkassar packas kyl- och torrvaror för sig. Kylvarorna packas i en separat del av lådan för att säkerställa att varorna håller rätt temperatur under leveransen. Varorna hålls nedkylda med hjälp av kyl-gelen Gel-Ice. Vi gör även kontinuerliga stickprov för att säkerställa att varorna förvaras i rätt temperatur under hela leveranskedjan. Dessa stickprov görs med bland annat en temperaturlogg som placeras i lådan till slumpvis utvalda kunder.

När kassen levereras till dig som kund ringer budföretagets chaufför på dörrklockan/porttelefonen om sådan finns. Är du inte hemma placeras matkassen utanför din dörr och ett sms skickas till dig med information om att leveransen skett och ansvaret för kassen övergår därmed till dig. Vid dålig väderlek kan du med fördel ställa ut en plast- eller fryslåda med lock som förvaring och skydd. Bor du i lägenhet och chauffören inte kommer in genom porten så ställs kassen inte utanför porten utan tas med tillbaka. Vi kan då inte garantera leverans av matkassen.

Fler Matkassar

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments