Det här är mitt standardrecept på Simpel Pizzadeg som jag allt som oftast använder mig utav. Det är så enkelt det bara kan bli och det är svårt att misslyckas. Du behöver bara de allra enklaste råvaror för att få sjukt underbar pizza! Detta recept resulterar i ungefär 2st stora pizzor.

Vill du ha fler tips på varmrätter? Klicka då här!

-Innehåller Affiliatelänk till Kitchentime

pizza deg new york style pizza vego veg Simpel Pizzadeg

2 st pizzor av denna Simpel Pizzadeg – 2h/24h/48h/72h


Ingredienser :

Degen
-200g 37grader fingervarmt vatten
-4g Torrjäst
-5g Honung
-½msk Olivolja
-3g Salt
350g Proteinrikt (12g/100g) Vetemjöl

Gör så här:

  1. I din köksassistent, blanda först jästen med fingervarmt vatten och honung. Låt stå nån minut tills du ser att slurryn är aktiv (blir skumaktig yta). Blanda salt och mjöl.
  2. Sätt i degkroken, tillsätt olivolja och börja mata vetemjölet lite i tage, när degen till slut släpper från väggen av bunken börjar den bli redo. Kör assistenten i minst 10minuter så att glutentrådar verkligen bildas. Känner du på degen ska den vara lätt spänstig, kladdig men inte stickig.
  3. Nu får du välja helt själv hur du vill jäsa degen, ska du äta om en stund så skulle jag rekommendera 90min-2 timmar minst av jästid i en rätt varm miljö. I en sluten förpackning med lite olja brukar jag jäsa den här degen i 24 eller 48h. Men även 72h är möjligt, desto mer jästid desto mer utvecklad smak får du på din pizza.
  4. Denna deg fungerar till margarita (min favorit, på bilden med lite basilika och parmesan bara) eller vilken annan sort som helst. Till och mec Calzone om du skulle vilja ge dig in i en leken!

Du kan tillaga pizzan på plåt men för att få den riktigt bra skulle jag rekommendera ett bakstål i rostfritt stål. Jag använder en från Nordwik och jag är väldigt nöjd med den! Du får pizzan nästan som om den gräddats i en koleldad stenugn!

Pizzastål 39 cm

Nordwiks Pizzastål

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments