Tänk att bara plocka upp en fin fläskfilé som får gå i ugnen med en glaze pensling var 5e minut. Så enkelt är de att göra Hoisinglaserad Fläskfilé! Smörstekt champinjon och krämig potatisgratäng med massa vitlök får bli kvällens middag! Hoisinsås är den där ultimata söta men samtidigt väldigt smakrika såsen. Spetsad med lite ostronsås, vitlök och soja blir den perfekt som glaze!

Här samlar jag fler tips på rätter till fredagsmyset

-Detta inlägg innehåller affiliatelänk till Cervera-


7 Ingredienser – 4 Portioner Hoisinglaserad Fläskfilé – 30min

Fläskfilé champinjon svamp potatisgratäng öl potatis kött fläsk

Ingredienser

-800g Fläskfilé
-2dl Hoisinsås
-1msk Ostronsås
-1st Vitlöksklyfta
-1msk Soja
-250g Champinjoner
-1kg Potatisgratäng
-olja och smör till stekning

Gör Hoisinglaserad Fläskfilé så här:

  1. Börja med att tillaga potatisgratängen om du ska ha de till. Därefter, börja stek fläskfilén runtom för att få en fin stekyta över hela filén.
  2. När stekytan att gjord, sätt in en ugnstermometer i tjockaste delen och tillaga filén i ugnen på ca 200 grader. Blanda hoisinsås med ostronsås, soja och finhackad vitlöksklyfta. Var 5e minut kan du ta ut fläskfilén för att pensla på med såsen.
  3. När termometern börjar nära sig 70grader kan du börja steka på champinjonerna, stek i medelvarm panna i smör. När fläsket är klart (innertemperatur 70grader) så ta ut, låt vila i folie i några minuter innan du skär upp köttet. Servera resterande sås till och ditt favorit tillbehör!

Ugnsform till alla gratänger!

Ugnsform är viktigt! En riktigt schysst ugnsform är en från Appolia. Jag är så nöjd med den, så fort jag lagar eller bakar saker som riskerar att koka över använder jag mig av den här ugnsformen från Peugot. Har vart mig trogen i flera år och den är fortfarande lika fin som när jag köpte den!

Ugnsform höga kanter peugot

Appolia Ugnsform 32×26 cm

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments