Har du ont om tid, är väldigt hungrig och behöver rensa kylskåpet? Testa göra en varm asiatisk sallad! Jag hade ett halvt broccolihuvud, en bit rödkål, morötter och lite annat gott som jag snabbt stekte ihop med kyckling och pärlcouscous för att sedan blanda med en asien inspirerad sås.

Här hittar du en uppsjö med snabba vardagsrecept!

-Detta inlägg innehåller affiliatelänk till Cervera –


12 Ingredienser – 4 Portioner Varm Asiatisk Sallad – 20minuter

pärlcouscous kyckling sallad varm sallad broccoli morot kål rödkål

Ingredienser

Sallad
-150g Okokt Pärlcouscous
-600g Kyckling
-1st Gul Lök
-1st Vitlöksklyfta
-1cm3 Ingefära
-200g Broccoli
-250g Rödkål
-200g Morot
-½msk Olivolja

Sås
-1tsk Sesamolja
-3tsk Fisksås
-2msk Japansk Soja
-½msk Olivolja
-1msk Sweet Chilisås

Gör Varm Asiatisk Sallad så här:

  1. Börja med att skära kyckling, broccoli, morötter och rödkål i mindre hanterbara skivor. Hacka också löken, vitlöken och riv ingefära. Stek dessa i en skvätt olivolja med de som tar mest tid först, i detta fall broccoli, kyckling, gullök och morot. Därefter tillsätta allt vart eftersom.
  2. Blanda såsen och koka pärlcouscous under tiden resten steks. När allt är klart blanda ihop i en stor skål och blanda ner såsen. Ät!

Infinity Wokpanna

När man steker och blandar såhär många olika ingedienser med olika konsistenser är det enklare att använda sig av en wokpanna istället för en vanlig stekpanna. Det blir enklare när man har värmekällan i mitten och kan omdistrubera värmen vartefter du steker. En bra standard wokpanna jag har här hemma är den här nedan.

Wokpanna 28cm

Wokpanna 28 cm

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments