Tortellini med ädelostsås är en av mina absoluta favorit maträtter genom alla tider. Det går otroligt snabbt att tillaga, det är billigt, man kan använda anpassa receptet efter man har i kylskåpet och de blir så otroligt gott!

Jag brukar till speciella tillfällen rulla till egen tortellini men idag fanns inte tiden där. Då är det tur att RANA har väldigt bra färsk pasta till bra pris i butik.

Tortellini ädelost ädelostsås sås pasta

Det här receptet fungerar bra att ha i matlådan, den kommer inte bli lika krämig efter mikrovågsugnen men tack vare osten så kommer det fortfarande bli otroligt gott. Jag föredrar att laga vardagsmiddagar så det blir över till matlådan. Jag jobbar på kontor med långt avstånd till restauranger så matlådor är ett måste.

Variationer till Tortellini med Ädelostsås

Ost: Jag använde mig utav äkta gorgonzola, det går lika bra att använda någon annan form av mögelost. Föredrar du en mildare smak av mögelost kan det vara klokt att ta något annat alternativ. Om du inte skulle gilla mögelost fungerar en smaksatt färskost superbra att ersätta med rakt av, ta lite extra för att få ordentligt med smak.

Grädde: Bästa valet av grädde låter jag vara osagt, jag har lagat det här receptet med vispgrädde, matlagningsgrädde och mjölk. Det jag kom fram till var att jag inte kan rekommendera mjölk. Matlagningsgrädde fungerar rätt bra, konsistensen blir bra men det är något som saknas i smaken. Räknar du kalorier eller går på diet och du kan tänka dig att offra konsistens fungerar mjölken!

Val av pasta: Tortellini är överlägset bäst när du har en sås som inte är så matig, den fyllda pastan mättar och bidrar med så mycket smak jag inte gärna vill undgå. Gör du en lättare lunch eller en lätt middag går det utmärkt att välja en vanlig form av pasta utan fyllning.

Hur du lyckas med rätten

Konsistens: Var inte rädd när du steker löken och bacon. De ska vara välstekta och få bra konsistens, löken ska bli mjukt genomstekt och baconet tvärtom knaprigt stekt.

Färska örter: Det är mycket salt, fett och mögelost smak så en ordentlig bunt med färska örter är viktigt! Det ger en fräschör som lyfter rätten till skyarna. Har du inte persilja hemma funkar basilika eller även koriander om du är ett fan.

Tips på utrustning och ingredienser

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cervera och Mathem

Moment Kastrullset – Mina trotjänare i köket, haft de i flera år och de är fortfarande som nya. Har aldrig haft några bättre kastruller!

Skeppshult Pepparkvarn – Jag har en förkärlek för äldre utrustning i köket, gjutjärn i alla former till exempel. Den här pepparkvarnen till exempel bara älskar jag utseendet av. Den fungerar väldigt bra att mala peppar med också som tur är!

Tortellini med Ricotta – Den här varianten av tortellini brukar jag använda, ricotta fyllningen passar sjukt bra till krämiga såser!

Tortellini ädelost ädelostsås sås pasta

Tortellini med Ädelostsås

Tortellini med ädelostsås är en av mina absoluta favorit maträtter genom alla tider. Det går snabbt att laga, det är billigt, man kan använda rester från kylskåpet och de blir så otroligt gott!
No ratings yet
Cook Time 10 minutes
Course lunch, Main Course, Middag
Cuisine Italian, Pasta
Servings 4 personer

Ingredients
  

  • 500 g Färsk Tortellini
  • 50-75 g Ädelost Mängd efter smak
  • 3 dl Grädde
  • 40 g Bacon
  • ½ st Schalottenlök
  • Salt, peppar och persilja efter smak

Instructions
 

  • Koka pastan efter anvisning, under tiden finhacka bacon och schalottenlöken.
  • Stek schalottenlöken och bacon till du fått önskar konsistens på baconet. Häll på grädde och smula ner osten.
  • Blanda ner tortellini med såsen efter du hällt upp på tallriken smula persilja och dra ett ordentligt drag med salt och peppar över!
Keyword Ädelost, Ädelostsås, Pasta, Pastasås
Tried this recipe?Let us know how it was!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments