När man precis kommit hem från gymmet, hungrig som ett djur så är det perfekt med en Supersnabb Fläskfilé wok! skar jag ner fläskfilé i kuber, stekte tillsammans med massa vitlök, ingefära och chili. När fläsket var genomstekt avslutade jag med sötsur sås, sesamolja, soja och Ris vinäger. Äggnudlar, paprika och morot i slutet för att få lite värme men fortfarande behålla crunch!
Så snabbt, så enkelt, så gott!

Mina fina recepter på vardagsmat hittar du här

-Detta inlägg innehåller affiliatelänk till Cervera-


11 – Ingredienser – 4 Portioner Supersnabb Fläskfilé Wok – 10min

Supersnabb snabb super fläsk fläskfile wok

Ingredienser

-600g Fläskfilé
-3st Vitlöksklyftor
-1st Röd Chili
-1msk Ingefära
-2msk Sötsur sås
-2tsk Sesamolja
-1msk Soja
-1tsk Risvinäger
-250g Risnudlar
-1st Paprika
-1st Stor morot
Olja till Stekning

Gör supersnabb fläskfilé wok så här:

  1. Kubera och stek fläskfilén tillsammans med vitlök, chili och ingefära. När Fläsket är genomstekt tillsätt de våta ingredienserna.
  2. Låt steka till allt dragit åt sig av alla underbara smaker och tillsätt kokta risnudlar, paprika och morot. Jag gillar när paprka och morot tillför crunch men vill du ha de genomstekt, tillsätt tidigare!
  3. ÄT!

WOKPANNA TIPS!

En wokpanna är alltid smidigt att ha i sitt kök, speciellt när man tillagar mycket mat från Asien. Kolstål är ett roligt material som man får ha lite omsorg över. Men bara du ger de lite kärlek så kommer du ha ett troget verktyg i köket väldigt länge! Här nedan är en länk till en bra och billig wokpanna i kolstål.

Wokpanna 28cm

Wokpanna 28cm

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments