Vill du prova på att utföra riktig italiensk mat hantverk? Då är Stark Italiensk Korv nånting för dig! Plocka upp korvskinn hos din lokala stormarknad och en bit fläskbog och kör igång! Det är lite tidskrävande och tar en stund men det är nånting som alltid blir bra i slutändan. Har aldrig blivit missnöjd. Perfekt när man ska grilla med en grupp vänner eller bara har tråkigt en eftermiddag! (Jag hade en tråkig eftermiddag när jag gjorde det här receptet)

Jag samlar mina recept på kött här

-Inlägget innehåller affiliate länk från KitchenTime-


5 Ingredienser (och div. kryddor) – ca 10st Korvar – 120min

Korv spicy stark italiensk sausage göra själv

Ingredienser

-1,5kg Fläskbog
-20gram Salt
-0,5msk Strösocker
-0,5msk Svartpeppar
-0,5msk Stark paprikakrydda
-0,5msk Torkad oregano
-0,5msk Chiliflakes
-1st Vitlöksklyftor Riven
-0,5msk Fänkolsfrö
-30cl Rött vin
-40cl Iskallt vatten
1 förpackning korvskinn

Gör Stark Italiensk Korv så här

  1. Börja med att tärna fläsket i 1,5×1,5cm tärningar eller vad du får plats med i din köttkvarn. Blanda väl med salt och socker och låt vila i kyl över natten innan du ska göra korv. Blötlägg sedan korvskinnet någon timme innan du sätter i gång.
  2. Blanda alla ingedienser (förutom vin, fänkolsfrö och vatten) med fläsket. Mal fläsket i en fin-medium hålskiva. Ställ in i frysen tills de är väldigt kallt. Ta sedan ut mixen ur frysen och blanda mixen med vin, fänkolsfrö och vatten väldigt noggrant tills allt är blandat till en massa.
  3. Fyll nu ditt korvskinn med smeten, du gör som du känner är enklast när det gäller att ta fram enskilda korvar. Jag brukar göra det när all fyllning är i skinnet. Spara ca 15cm på slutet för att ha utrymme att snurra fram korvar. Ta en fin nål för att få bort eventuella luftbubblor.
  4. Låt korvarna stå framme några timmar i rumstemperatur. Därefter minst över natten i kylskåp innan du steker/grillar korven.

Köttkvarn för Stark Italiensk Korv

Du kan tyvärr inte göra sån här stark italiensk korv på ett bra sätt med köttfärs, det krävs att du maler själv. Det blir dessutom mycket lättare att få en bra andel fett och du sparar dessutom rätt många kronor på att köpa en bog än samma mängd färs. Jag har en köttkvarnstillägg till min KitchenAid också men föredrar att använda en enkom kvarn då den är lite mer robust och effektiv.

MFW68660 Köttkvarn

Bosch MFW68660 Köttkvarn

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments