Älskade vardagsmat, det är nånting när man måste kombinera tiden man har med vad man har i kylen och på något sätt få in fantasin också!
Så idag fick de bli en Snabb Fiskgratäng, hade torsk i frysen sen en rea för någon vecka sedan och potatis finns ju alltid hemma. Hade till och med sån tur att det fanns ett gäng i kylen, sedan vet jag inte om det fortfarande är en snabb fiskgratäng då utan mer en lyxig variant?

Här hittar du en uppsjö av snabba vardagsrätter

-Detta inlägg innehåller affiliatelänk till Cervera-


10 Ingredienser – 2 Portioner Snabb Fiskgratäng – 45min

fiskgratäng fisk gratäng räkor dill citron potatis potatismos

Ingredienser

-400g Torskfilé
-400g Oskalade räkor
-400g Potatis
-50g Mjölk
-15g Smör
-1st Äggula
-2dl Grädde
-2msk kräftfond
-½st Pressad citron
-2msk hackad dill

Gör snabb fiskgratäng så här:

  1. Skiva torsken i mindre bitar, salta och peppra lätt innan du kör de i ugnen tills bitarna är sånär som genomstekta på ca 225grader (10min ungefär). Under tiden, skala och tärna potatisen i små bitar för att de ska bli genomkokta snabbare. När de är klara häller du bort vattnet och slår ner mjölk med smör på en gång för att de ska komma upp i värme med potatisen. Avsluta med äggulan.
  2. Koka upp grädde, kräftfond och smaka av med pressad citron och dill. Du kommer även behöva en del salt och peppar.
  3. Ta fram formen med fisken, fördela potatismosen runtom fisken (eller spritsa om du har tid och ork). När den är fördelad så häller du såsen över och blandar ner de skalade räkorna. toppa med lite dill och in i ugnen tills mosen ser klar ut!
  4. Servera och ät!

Ugnsform för alla ändamål

När du gör fiskgratäng och till exempel lasagne är de bra att ha en ugnsform med höga kanter för att inte hela ugnen ska bli kontaminerad. När jag lagar eller bakar saker som riskerar att koka över använder jag mig av den här ugnsformen från Peugot. Har vart mig trogen i flera år och den är fortfarande lika fin som när jag köpte den!

Appolia Ugnsform 25x16cm

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments