Älskar stekt Kött! Älskar Chimichurri! Vad gör man då? Ryggbiff med Chimichurri såklart! Det här går ju att göra på mängder av sätt, jag föredrar att använda en sous vide för att komma upp i bra innertemperatur på köttet. Men när den inte går att hitta så kan man använda sig utav ugnen som absolut också gick väldigt bra! Istället för att steka går det självklart minst lika bra att grilla köttet också, när du har en fin ryggbiff så tycker jag det är onödigt att göra marinader som köttet får ligga i innan tillagning. Det är såklart inget fel med det, men ryggbiffen är ju så god som den är!

Kött är väl gott, här hittar du fler kött recept!

-Detta inlägg innehåller affiliatelänk till Cervera-


8 Ingredienser – 4 Portioner Ryggbiff med Chimichurri – 1h

ryggbiff svamp champinjon steak

Ingredienser

Köttet:
-4st Skivor Ryggbiff à 150-200g
Salt & Peppar
Vitlök, smör och olja till stekning

Chimichurri:
-1st Kruka Persilja
-½st Kruka Koriander
-1st liten rödlök
-3st Vitlöksklyftor
-1dl Olivolja
-1st Lime (juice)
-2msk Vitvins vinäger
Gör ryggbiff med chimichurri så här:

  1. Salta och peppra biffen, värm biffarna i ugnen på ca100grader till de når en innertemperatur på ca 50grader. Det här kan ta tid!
  2. Värm din bästa gjutjärnspanna på medel-hög värme. Stek biffarna i vegetabilisk olja tillsammans med vitlök och när du börjar bli nöjd klicka i en skvätt smör som du kan skölja över. Stek inte för länge nu då biffen redan har en hög innertemperatur. Få en fin yta!
  3. Under tiden du steker kan du i din matberedare blanda samman alla ingredienserna till din chimichurri. Jag brukar börja med de torra och mixa igenom nån gång innan jag tillsätter de våta. Smaka av med salt och peppar!
  4. Servera med potatis, ris eller som jag gjorde bara med en sallad och några smörstekta champinjoner! ÄT!

Bästa Gjutjärnspannan!

Tipsar alltid om denna för recept som kräver en bra och rejäl gjutjärnspanna! Mer prisvärd gjutjärnspanna kommer du inte hitta, den är i fullstorlek. Är riktigt tjockbottnad, kompakt och uppfyller i alla fall mina krav på en bra gjutjärnspanna!

Gjutjärnspanna!

28cm Gjutjärnspanna

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments