Gud va glad jag blev att ha det här i matlådan med mig idag, en varm Mustig Högrevsgryta toppad med sriracha. Mycket hetta att värma sig med! Det är bara några minusgrader ute men man är ju inte van med det ännu!

Jag hade tänkt att det här skulle bli en chili egentligen, men märkte att tiden inte fanns så mitt i tillagningen blev det omvandlat till en köttgryta istället med massa god rökt chili och god fond!

Jag är väldigt nöjd med slutresultatet hur som helst!

Här finns fler tips på Kötträtter?

-Detta inlägg innehåller affiliatelänk till Bagaren och Kocken-


14 Ingredienser – 4 Portioner Mustig Högrevsgryta – 3-6 timmar

Köttgryta gryta högrev ris sriracha

Ingredienser

-1kg Högrev
-4st Klyftor Vitlök
-1st Stor gul lök
-3st Hel torkad Chipotle
-2st Hel torkad Ancho
-2st Hel torkad Pasilla
-1msk Outspädd Oxfond
-1msk Oregano
-1msk Timjan
-2msk Oregano
-2msk Chilipulver
-33cl Coca Cola
-2msk Tomatpure
-2st Lagerblad

Gör Mustig Högrevsgryta så här:

  1. Skär högrev i mindre bitar, ta bort värsta senorna och större fettsamlingar. Stek sedan i en varm stekpanna till du fått yta på alla sidor.
    Under tiden, koka upp vatten och låt de torkade chilifrukterna koka en stund tills de blivit mjuka. Mixa sedan de mjuka chilifrukterna till en chilipasta med en skvätt av vattnet.
  2. Lägg ner köttet i slow cooker (eller gryta), häll chilipastan över och stek upp löken snabbt i en stekpanna innan du tillsätter de också.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna till slowcookern(eller grytan) och låt gå i några timmar till önskad konsistens! Tillsätt mer vatten över tid, köttet ska vara täkt.
  4. Servera med t.ex ris och ät!

BÄSTA SLOW COOKERN!

Köttgrytor gör sig enklast i en slow cooker! Gör alla förberedelser och låt de sedan gå färdigt i din slow cooker! Jag älskar min svarta crock pot, har hållt flera år och är en snygg detalj i mitt kök. Länk här nedan!

mustig högrevsgryta

Crock-Pot 4,7L Timer Svart

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments