Kycklingschnitzel är väldigt underskattat, vi äter det ofta här hemma och tycker på något sätt att det är enklare och smidigare att arbeta med än fläskschnitzel. Kalv är en division för sig själv, men till vardags passar kycklingfilé bra!

Kycklingschnitzel öl schnitzel sötpotatis

Det här receptet är enkelt och skrivit för att vem som helst ska kunna laga det, inga speciella redskap behövs, du behöver ingen mörklubba för att banka ut utan det funkar minst lika bra med en kavel eller undersidan av en kastrull.

Vad passar till Kycklingschnitzel?

Tillbehör: Pommes frites på vanlig potatis är det klassiska till schnitzel och passar såklart utmärkt till kycklingschnitzel. Även klassiker som kapris, citron och bearnaisesås fungerar utmärkt till kycklingvarianten
Dryck: En lätt lager öl passar utmärkt till den här rätten eller en mild pilsner. Även ett lättdrucket vitt vin passar bra.


Hemligheter när du lagar Kycklingschnitzel

Ha en het panna redo till stekning, det är bra om du ser till att filén är så pass ut bankad att den kommer hinna bli genomstekt på bara någon minut i den heta pannan. När du skurit upp filén, banka inte hårt utan slå hellre ett par extra lättare slag så du inte slår sönder filén. Det är lättare att du råkar göra det på kyckling än fläsk

Bra att ha

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar till Kitchentime & Mathem:

Köttbankare – En köttbankare är inte nödvändigt, men det går smidigare och snabbare!

Panko Ströbröd – Panko gör stekytan krispigare!

Pommes Frites Skärare – Den här är onödig! MEN SÅ UNDERBAR! Rekommenderar alla att skaffa en pommes skärare, no more ojämna pommes hemma!

Klicka här för att se mina recept på fågel!

Kyckling Schnitzel

Kyckling Schnitzel

Klassiskt recept på den här rätten som du säkert tror är svårare än vad den är!
5
Cook Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Course Kyckling, Main Course, Middag
Cuisine Europa, Europe
Servings 4 personer
Calories 520 kcal

Equipment

Ingredients
  

 • 4 st Kycklingbröst
 • 2 dl Vetemjöl
 • 2 st Ägg Snabbt vispat
 • 1 tsk Paprikapulver
 • 1 tsk Vitlökspulver
 • 5 dl Panko Ströbröd
 • 80-100 g Smör till stekning

Instructions
 

 • Skär ett långt djupt snitt i din kycklingfilé (Spara någon centimeter) så den när du viker ut den skulle kunna forma en fjäril. Lägg en bit plastfolie över den nu "butterflyade" och banka ut den så tunnt som du vågar, strax under en centimeter.
 • Strö ut vetemjölet på en tallrik, vispa ägget och häll ut över en andra tallrik och därefter häller du ut pankon på en tredje tallrik.
 • Nu kan du använda dig utav en teknik som jag lärt mig av youtubern "Chef John" för kanalen Food Wishes, tekniken är att du ska ha den ena handen för våta moment och den andra handen för torra.
 • Börja med att täcka din utbankade kycklingfilé i mjöl, varje liten vrå. Därefter doppar du den mjölade filén i äggen och avslutningsvis täcker du den nu kladdiga filén i panko ströbröd.
 • Stek den panerade filén i smör på medelhög värme i ett par minuter per sida till du fått en gyllenbrun yta. Eftersom du bankat ut den så kommer den bli genomstekt utan tvivel!

Nutrition

Calories: 520kcal
Keyword BBQ Pulled kyckling, Kycklingbröstfile, KycklingSchnitzel, Panko, Schnitzel, Sötpotatis
Tried this recipe?Let us know how it was!
4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Karl Johansson
Karl Johansson
2 years ago

5 stars
Testade receptet och alla gillade det!