Så det här med Kycklingkebab med Kycklingfärs, det har vart väldigt mycket kampanjer på kycklingfärs den senaste tiden så har faktiskt köpt en del och experimenterat lite fram och tillbaka. Testade idag att göra det som den kebab man gör i Turkiet med lamm/nöt.


Sagt och gjort, tog kycklingfärs och kryddade genomtänkt! Curry (med mango), spiskummin, vitlök, paprika, färsk mynta, färsk persilja och lite citronsaft. Plasta in och lät dra några timmar. Formade sedan i avlånga biffar och grillade på hög värme. Servera med en lätt sallad! Otroligt gott!

Kom gärna med tips på andra roliga rätter man kan byta ut nötfärs/blandfärs mot kycklingfärs, älskar att experimentera med varianter! Vissa saker fungerar ju aldrig lika bra (Köttfärssås är inte detsamma med kycklingfärs tyvärr..) men det här blev en väldigt got variant!

Här hittar du fler middagstips!

-Detta inlägg innehåller affiliatelänk till KitchenTime-


12 Ingredienser – 4 Portioner Kycklingkebab med kycklingfärs – 30min tillagning

Kycklingkebab med Kycklingfärs spett kyckling chicken kebab sallad

Ingredienser

-600g Kycklingfärs
-½ Gul lök
-3st Vitlöksklyftor
-1st Bunt bladpersilja (6-8g~)
-1st Bunt mynta (6-8g~)
-1½msk Kryddmix
-1msk Citronsaft
Salt & peppar efter smak

Kryddmix:
-2tsk Curry
-1tsk Vitlökspulver
-2tsk Mild paprika
-3tsk Spiskummin

Gör kycklingkebab med kycklingfärs såhär:

  1. Blanda färsen med alla ingredienser, plasta in och låt stå i kylen i några timmar.
  2. Forma avlånga biffar/gör spett av dom och grilla på hög värme.
  3. Servera med dina favorit tillbehör, ris, pasta eller varför inte klyftpotatis?

Plastfoliet jag använd sen 2018!

Det finns plast, sen finns det plast! Jag har alltid hatat plastfolie/plastfilm/gladpack. Mina remsor blir aldrig jämna, den krullar ihop sig med sig själv, fastnar inte, med mera med mera. Sen 2018 gick jag förbi ett bås på en mässa, upptäckte nånting som kallades “Ninjaplast”. Bara på grund av det annorlunda namnet köpte jag en rulle + refill då för 69kr och det har förändrat mitt köksliv! Den är som dom själva marknadsför sig, fummelfri, den räcker väldigt länge eftersom du enkelt får så mycket du behöver och sluter lätt runt kastruller, burkar, tallrikar och andra kanter. Har du inte testat, gör det! Köper du via länken nedan hjälper du dessutom mig driva den här sidan.

Ninjaplast Plastfolie 150m

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments