Kyckling Fajitas, äntligen har jag satt en lyckad Kryddmix! Kolla nedan i receptet för den här kryddmixen kommer gå långt! Skämt åsido, jag har experimenterat en del med Fajitas, stekt det i gjutjärn, grillat, stekt i ugn. Men idag blev jag väldigt nöjd med att grilla det också! Obligatoriska grillade paprikan är också med, grillade det efter så fick lite smak av kryddningen från kycklingen! God spis!

Här hittar du fler recept på Varmrätter

-Detta inlägg innehåller affiliatelänk till Kitchentime-


9 Ingredienser – 4 Portioner Kyckling Fajitas – 45min

Fajitas kyckling chicken lime ris rice basmatiris avokado paprika

Ingredienser

Kycklingen
-800g Kycklingfilé
-2st paprikor
-2st Avokados
-1st Liten Gul lök

Kryddmix
1tsk Salt
1tsk Oregano
1½tsk Spiskummin
1tsk Vitlökspulver
½tsk Mald Chili
1tsk Söt paprika
(Blanda även i ca2msk citron juice vid marinering)

Olivolja till stekning av grönsaker!

Gör Kyckling Fajitas så här:

  1. Strimla kycklingen i lagom stora bitar, blanda den råa kycklingen med kryddningen och låt stå i minst 30 minuter.
  2. Tänd din grill och passa på att skiva grönsakerna medan du väntar på att de ska bli varmt.
  3. När grillen är varm och du väntat minst 30min. släng på kycklingen över värmen och rör det inte förrän du börjar se att de börjar bli tillagat upp över halvvägs eller hur man ska beskriva det. Du vill ha förkolningar! Stek sedan varmt till du har önskvärd yta och kycklingen är genomstekt
  4. Vänd paprikan i lite olivolja innan du lägger de på grillen, här går de fort så bara 30sekunder innan du rör runt de till önskad konsistent.
  5. Servera med något gott, kanske i tortilla med grönsaker och lite sallad? Eller som mig, i skål med limeris och avokadosallad.

Stor Granit Mortel

När du gör kryddmixar själv är de alltid bäst att blanda de ordentligt, de gör du bäst i en mortel. Jag serverade inte guacamole i detta recept men jag hade lika väl ha gjort det! Guacamole ska nämligen göras i en mortel om man ska följa traditioner. Den här morteln fungerar väldigt bra just för guacamole eftersom den är större än vad mortlar annars brukar vara. Kan starkt rekommendera, har ett väldigt rimligt pris också!

Mortel stor

Extra Stor Mortel

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments