Krämig sparrissoppa är perfekt att laga när man har mycket att göra! Går väldigt fort och kräver inte så mycket uppmärksamhet, går utmärkt att äta när man är på språng också! Så mellan städning och tvättstugan så hann jag koka ihop den här släta soppan som ja toppad med lite överbliven sparris. Supergod råglimpa som pricken över i till de ?

Här har jag samlat massa recept på vardagsmat!

-Detta inlägg innehåller affiliatelänk till KitchenTime-


5 Ingredienser – 4 Portioner Krämig Sparrissoppa – 15min

Sparris soppa sparrissoppa bröd rågbröd råglimpa vardagsmat

Ingredienser

-400g Grön Sparris
-1st Gul lök
-6dl Vatten
-1dl Utspädd grönsaksfond
-3dl Oatly iMat
-ca 0,5dl Vitt Vin
Olivolja till stekning
Salt & peppar efter smak

Gör Krämig Sparrissoppa så här:

  1. Hacka ner sparrisen i mindre bitar och koka i väl saltat vatten till de är mjuka och härliga. Använd de saltade vattnet med att späda ut din grönsaksfond!
  2. Stek löken i lite olivolja, låt den inte få färg utan stek på medelvärme till den blir lätt genomskinlig. Mot slutet låt sparrisen stekas med löken en stund innan du har i fond, vitt vin och iMat. Låt koka i ca 10minuter
  3. Mixa din soppa i en mixer eller matberedare, sila genom en finmönstrad sil och ät tillsammans med något gott bröd! Fick du sparris över kan du toppa soppan med den 🙂

Finmönstrad Sil

När du gör soppa hemma och vill få den som om du vore på restaurang, använd en finmönstrad sil! Denna silen jag länkar till nedan fungerar perfekt för detta ändamål!

Passersil Ø 20 cm dubbelnät

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments