Äntligen lördag, vad passar då bättre än riktigt snabbmat som Krämig Laxpasta. Kanske inte sån snabbmat man oftast tänker på men som går sjukt snabbt att tillaga! Bara för de går snabbt blir de inte mindre gott!
Färsk fettuccine, Laxfile, massa vitt vin, purjolök, grädde, en klick smör och citron. Precis innan servering pynta jag ner en näve spenat som precis bara fick bli varm.

Här samlar jag mina pastarecept!

-Detta inlägg innehåller affiliatelänk till Bagaren och Kocken-


9 Ingredienser – 4 Portioner Krämig Laxpasta – 15min

Laxpasta Krämig pasta lax fisk tagliatelle

Ingredienser

-400g Färsk Fettuccine
-400g Laxfilé
-3dl Matlagningsgrädde
-1dl Vitt Vin
-50g Purjolök
-1msk Smör
-½st Citron zest och saft
-50g Färsk spenat
-1dl Riven parmesan

Gör Krämig Laxpasta så här:

  1. Koka fettuccine al dente, under tiden kan du hetta upp lite av smöret och lätt steka purjolöken.
  2. När fettuccinen kokat klartm häll bort vattnet och tillsätt de med purjolöken. Lägg i laxen lätt fördelad med pastan och tillsätt grädde och vin. Rör försiktigt runt allting och lägg över ett lock. Låt småputtra till laxen blivit tillagad.
  3. Rör ner resten av smöret, lite citron zest, saft och den färska spenaten. Servera sedan och toppa med riven parmesan!

Bästa pastamaskinen!

Vill du kunna göra fettuccine hemma? Det är superenkelt och kräver bara lite förberedelser. Med denna maskin kan du som standard göra pasta ark till lasagne men de följer även med valsar för att kunna göra spaghetti och fettuccine utan att behöva köpa massa till direkt. Kom ihåg att om du handlar via mina länkar så hjälper du mig att fortsätta driva denna sida <3

pastamaskin atlas 180

Pastamaskin Atlas 180

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments