Pannbiffar är det mest klassiska benet att stå på när det kommer till husmanskost i min mening. Det är ett väldigt lätt recept, går snabbt att laga, alla gillar det och man kan variera sig när kommer till variation på tillbehör och kryddning. Nedan kommer det klassiska receptet jag gillar bäst och så som jag lärt mig göra pannbiffar!

Här finns fler lätta klassiska recept

-Detta Inlägg innehåller affiliate länk till Kitchentime-


10 Ingredienser – 8 Portioner Klassiska Pannbiffar – 30 Minuter

Pannbiff potatis lätt gurka enkelt snabbt billigt

Ingredienser

Biffar
-500g Fläskfärs
-500g Nötfärs
-2dl Mjölk
-1dl Ströbröd
-1msk Soja
-1msk Dijon Senap
Peppar & Salt efter smak

Stekt Lök
– 4st Gula lökar
-2tsk Soja
-1tsk Socker
Smör att steka i

Gör så här

  1. Börja med att arbeta med löken, skär de i tunna skivor och stek försiktigt i smör på låg till medelhög värme. När de börjar bli genomskinliga kan du tillföra socker och soja, stek sedan tills du är nöjd med smak och utseende.
  2. Blanda först mjölken med ströbrödet och låt stå en stund. Blanda ihop köttfärsen med soja, dijon och sen ströbrödsmixen när den har fått svälla en stund. Krydda och blanda köttfärsen ordentligt! Stek gärna en liten klick på prov i stekpannan för att se så de inte saknas något. Stek sedan på medelhög värme tills de blir alldeles gyllenbruna.
  3. Server med kokt potatis, stekta löken och inlagd gurka!


Gjutjärnspanna!

Bästa tipset jag kan ge dig när du ska göra pannbiffar är att steka pannbiffarna i en klassisk stekpanna gjord av gjutjärn, den håller värmen bra och stabil under hela tillagningen.
Ger perfekt stekyta till pannbiffarna, en gjutjärnspanna är en riktigt bra investering då du kommer kunna ha den för alltid. Det är lite underhåll men ingenting som tar tid!

Ultra Light Gjutjärn Stekpanna 28cm

Lättgjutjärn 28 cm

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments