Den stora maträtten vi stulit från Ryssland och gjort till vår egen. Biff Stroganoff, allt som slutar med stroganoff är så fruktansvärt gott, går snabbt att laga, och till skillnad mot korvstroganoff så kan den här av biff klassas som lite finare men absolut lika enkel att tillaga.
Den kan fungera när du bjuder svärföräldrarna på söndagsmiddag om du gör den som jag! Går att göra på olika köttdetaljer även finare detaljer som oxfilé, jag har dock använt mig utav nötbog i detta recept.

Här hittar du fler recept på husmanskost

-Inlägget innehåller affiliate länk från Kitchentime-


9 Ingredienser – 4 Portioner – 90min

Biff stroganoff nötbog gurka sås ris enkel gott snabbt lätt billigt

Ingredienser

-600g Skuren Nötkött
-2st Gula lökar
-200g Champinjoner (eller annan svamp du har hemma)
-2msk Tomatpuré
-1msk Dijonsenap
-200g Creme Fraiche
-1msk Kalvfond
-10g Söt paprikapulver
– Neutral olja till stekning
Salt & Peppar efter smak

Gör så här

  1. Strimla köttet i fina strimlor, hacka löken och champinjonerna rätt grovt. De kommer bara koka sönder annars. Hetta upp olja i en stor stekpanna till hög värme och stek köttet tills de får en fin färg. Ta gärna lite åt gången så att du inte råkar koka köttet i detta skede av alla köttsafter.
  2. Värm samtidigt upp en kastrull som du kan steka löken glansig i och därefter vända ner champinjonerna tills de börjat bli mjuka. Rör i tomatpurén, dijon senap, kalvfond och paprikapulvret. Därefter kan du tillsätta köttet och tillföra ungefär 0,5l vatten eller till att vätskan börjar nå upp till köttet.
  3. Låt puttra i ca 30min och rör sedan ner creme fraiche och krydda med salt & peppar tills du är nöjd med smaken, koka 10-15min till och servera sedan med ris!

Bästa Skärbrädan!

När du ska strimla nöt fint är det viktigt att du har en rejäl och stabil skärbräda. En jag kan rekommendera är en prisvärd men ändå riktigt bra och snygg skärbräda från Duka, perfekt utförande med handtag på sidorna och köttränna. Behandlar du den med jämna mellanrum så kommer den hålla i många år framöver. Jag vet att jag har haft mitt exemplar i snart 5år.

Skärbräda med Köttränna

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments