Solen står högt på himlen, i handen en kall corona och det vankas Grillad Cajunkyckling! Det är såhär en solig försommardag ska vara va? Kycklingen fick marinera länge i olja och typiska cajunkryddor innan de hamnade på grillen. Jag åt stekt ris till men pommes, potatisgratäng eller en sallad funkar minst lika bra!

Här lägger jag upp mina grill recept!

-Detta inlägg innehåller affiliatelänk till KitchenTime-


4 Ingredienser (en del kryddor också) – 4 Portioner Grillad Cajunkyckling – 30minuter

Kyckling kycklingklubba kycklingben cajun kryddig grillad BBQ

Ingredienser

-500-700g Kycklingben
-50g Smör
-3-4msk Krydda
-Salt & Peppar efter smak

Kryddmix
-1tsk Paprikapulver (söt)
-1/2tsk Salt
-1/2tsk Lökpulver
-1/2tsk Vitlökspulver
-1/2tsk Basilika
-1/2tsk Svartpeppar
-1/4tsk Timjan
1/4tsk Cayennepeppar

Gör Grillad Cajunkyckling såhär:

  1. Börja med att blanda kryddmixen, går bra att spara i en burk för framtiden också! Mixa kryddmixen och kycklingen i en bunke och se till så att kycklingen är väl täckt med kryddmixen.
  2. Värm din ugn till 200grader eller tänd grillen. Om du tillagar kycklingen i ugnen lägg kycklingen på en plåt, annars lägg direkt på grillgallret. Precis innan tillagning, klicka ut delar av smöret på varje kycklingben. Om du grillar kan du pensla kycklingen smör under tiden.
  3. Tillaga till innertemperaturen når 72grader, servera med valfri tillbehör och ät!

Grilltändare!

En gång för alla, dags att sumpa tändvätskan nu! Den är dålig för miljön, ojämnt resultat och ger dålig smak till maten man grillar. Elektriska grilltändare har funnits länge och är en väl beprövad metod för att tända grillen. Det går mycket fortare och du slipper hålla koll på ännu en sak att ha hemma!

Grilltändare Elektrisk

Leave a Reply