Solen står högt på himlen, i handen en svalkande dryck och det vankas Grillad Cajunkyckling! Kunde det sett bättre ut? Det krispiga skinnet, hettan i kryddan och en alldeles perfekt saftig kyckling. Man får inte glömma den lätt rökiga smaken av kolen som i perfekt glöd tillagat kycklingen perfekt. Vad man serverar till är helt upp till var och en. Jag använde mig utav rester jag ville bli av med men pommes är den solklara favoriten!

Kyckling kycklingklubba kycklingben cajun kryddig grillad BBQ


Vill du testa något nytt? Hört talats om Cajun och vart sugen att testa? Cajun style är en kryddstark typ av matlagning som uppkommit i USA framförallt i Louisiana och Texas. Grunden ligger i tillagning av vilt med anka, hare men också skaldjur med rätter som Gumbo och Court-bouillon. Det har därifrån utvecklats till det vi ser idag, enkla maträtter med mycket kryddor och kärlek i maten. Kryddmixen till den här rätten är en typisk mix som används i området när man grillar kyckling.

Vad kan jag ändra när jag lagar Grillad Cajunkyckling?

Köttet: Filéer går minst lika bra, jag gillar att grilla med ben för att säkerställa att jag får köttet saftigt. Lårfile med ben kvar kan jag starkt rekommendera också!
Tillbehör: Fried rice är inte traditionellt men jag hade massa kokt ris hemma som jag ville använda så det blev så!
Hetta: Om du inte hanterar hetta i maten så bra så går det bra att byta ut cayennepepparn mot en mildare chilikrydda.

Hemligheten i Grillad Cajunkyckling

Ha inte för bråttom med att lägga på köttet på grillen, du vill inte ha glöden för het då kommer du bränna kycklingbenen. Ha tålamod och invänta en bra glödbädd! Kolen ska ha ett lager av grått damm, det brukar signalera att den är färdig. Sen kan du inte misslyckas om du har en bra termometer att hålla koll på innertemperaturen!

Låt köttet vila några minuter innan servering så kommer du behålla fuktigheten i köttet.

Perfekt att ha när du ska laga Cajunkyckling

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cervera

Kamodo Grilltändare – Min trogna grilltändare har vart med mig länge, underbart att slippa förlita sig på tändvätska!

Snabb Instickstermometer – Inte hittat en termometer som är mer perfekt, den är otroligt snabb och ger en exakt temperatur.

Smidiga Kamodo Junior – Vi bor i lägenhet så det är viktigt att jag har en grill som är smidig, den här bär jag med enkelhet ut och den presterar imponerande bra resultat varje gång!

Kyckling kycklingklubba kycklingben cajun kryddig grillad BBQ

Grillad Cajunkyckling

Solen står högt på himlen, i handen en svalkande dryck och det vankas Grillad Cajunkyckling! Kunde det sett bättre ut? Det krispiga skinnet, hettan i kryddan och en alldeles perfekt saftig kyckling.
No ratings yet
Cook Time 30 minutes
Course Kyckling, lunch, Middag
Cuisine American, Cajun
Servings 4 personer

Ingredients
  

Till kycklingen

 • 500-700 g Kycklingben
 • 50 g Smör
 • 3-4 msk Kryddor

Kryddmix

 • 2 tsk Paprikapulver
 • 1 tsk Salt
 • 1 tsk Lökpulver
 • 1 tsk Vitlökspulver
 • 1 tsk Basilika
 • 1 tsk Svartpeppar
 • ½ tsk Timjan
 • ½ tsk Cayennepeppar

Instructions
 

 • Börja med att blanda kryddmixen, går bra att spara i en burk för framtiden också! Mixa kryddmixen och kycklingen i en bunke och se till så att kycklingen är väl täckt med kryddmixen.
 • Värm din ugn till 200grader eller tänd grillen. Om du tillagar kycklingen i ugnen lägg kycklingen på en plåt, annars lägg direkt på grillgallret. Precis innan tillagning, klicka ut delar av smöret på varje kycklingben. Om du grillar kan du pensla kycklingen smör under tiden.
 • Tillaga till innertemperaturen når 72grader, servera med valfri tillbehör och ät!
Keyword BBQ, BBQ Kyckling, Cajun, Cajunkyckling, Grilla, Grillad Cajunkyckling, Grillat, Kyckling
Tried this recipe?Let us know how it was!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments