Fläskfilé Pasta är en typiskt vardagsrätt som ändå känns lyxig, jag har tidigare postat om ett recept som baserar sig på creme fraiche men det här receptet är mer anpassat som en snabb vardagsmiddag än nånting annat. Såsen blir så otroligt krämig när man använder sig av färskost och det är alltid kul att man kan använda närodlade råvaror som gul lök, purjolök och persilja.

Fler av mina pastarecept hittar du om du följer den här länken

Jag älskar pasta, det är så enkelt och förlåtande att experimentera med. Det mesta fungerar och det går nästan alltid att rädda upp en sås till något ätligt. Det här receptet är ett standard recept hemma hos mig. Vi har alltid fläskfilé i frysen portionerat och redo att tina till en vardagsmiddag. Det är något jag verkligen kan rekommendera också. Även om det inte går åt så håller det väldigt länge i frysen också innan det blir köldskadat.

Hur kan du anpassa det här receptet?

Proteinet: Du behöver inte använda fläskfilé, fläskytterfilé fungerar minst lika bra också Karré skulle utan problem gå att använda. Vill du inte äta fläsk så kan du rakt av använda kyckling eller kalkon istället.
Såsen: Det här receptet är utformat för att gå fort. Vill du inte använda smaksatt färskost kan du göra egen såsbas. Jag har ett annat recept på fläskfilé pasta som kräver lite mer resurser och tid.
Pastan: Jag använder väldigt ofta Penne. Det är en variant vi ofta har hemma just för att den passar bra i sås när såsen rinner in i pastan. Du kan välja vilken form du föredrar. Spaghetti brukar jag undvika när det är större bitar av kött i sås men en del gillar det!

Bra att veta när du lagar det här Fläskfilé pasta:

När du har en pastarätt där du har bitar av grönsaker (svamp, lök) och kött som har olika konsistenser så vill jag gärna ha pastan al dente. Är den helt genomkokt eller mot förmodan överkokt så blir det väldigt “mushigt” och rätten tappar mycket av sin glans. Så ska pastan koka i 10min enligt förpackningen, koka den som längst 8min men känn efter under tiden också.

En annan sak som är bra att ha koll på. När du lagar mat med Svamp och vill göra ren den. Skölj den absolut inte under vatten, den absorberar vattnet som en svamp (hehe). Ta istället en pensel, vilken pensel som helst fungerar, borsta försiktigt bort smutsen.

Bra att ha till detta recept:

Innehåller affiliatelänkar till Bagaren & Kocken & Mathem:

Yaxell, Proffsiga knivar – Jag älskar mina yaxell knivar. Det är en fröjd att förbereda maten med dessa skönheter. De är hantverksmässigt tillverkade i det bästa stålet du kan använda för knivtillverkning. Håller skärpa otroligt väl!
Swedish Grace, Djup Tallrik – Rörstand är en favorit när de kommer till porslin i vårt hem. Vi har både skålar, tallrikar och muggar i olika serier. Swedish Grace är det vi har på tallrikar och de är helt suveräna som pastatallrikar. Jag har färgen blå/grå.
Färskost Vitlök & Örter – Färskosten jag rekommenderar att använda till det här receptet. Mathem är så smidig att att handla hos online. Perfekt att kunna välja när du vill få det hemkört!

Fläskfilé pasta

Fläskfilé Pasta

Fläskfilé Pasta är en typiskt vardagsrätt som ändå känns lyxig, Såsen blir så otroligt krämig när man använder sig av färskost och det känns så kul när man kan använda alla bra råvaror man fortfarande kan få tag på närodlat som gul lök, purjolök och persilja.
No ratings yet
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Course Middag
Cuisine Italienskt, Pasta
Servings 4 personer

Ingredients
  

 • 500 g Valfri Pasta Kokt Al Dente
 • 500 g Fläskfile Strimlad
 • 250 g Champinjoner Skivade
 • 200 g Philadelphia Vitlök & Örter
 • ½ st Purjolök Strimlad
 • ½ st Gullök Hackad
 • 1 msk Färsk Persilja Finhackad
 • Olja till stekning
 • Parmesan för garnering

Instructions
 

 • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla fläskfilén i fina strimlor och hacka gul löken. Stek på medelhög värme till löken börjar bli klar och fläskfilén fått färg.
 • Skär under tiden champinjonen i lagom stora bitar, strimla purjolöken och finhacka persilja. När fläskfilén börjar bli genomstekt kan du tillsätta purjolök och champinjoner.
 • När pastan börjar närma sig att bli klar och allt är färdigt i stekpannan kan du blanda ner färskost och persilja i stekpannan. Blanda samman såsen med pastan och servera!
Keyword Fläsk, Fläskfile, Fläskfile Pasta, Pasta, Pastasås, Penne
Tried this recipe?Let us know how it was!
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments