Fläskfilé Pasta är en typiskt vardagsrätt som ändå känns lyxig, jag har tidigare postat om ett recept som baserar sig på creme fraiche men det här är ännu mer anpassat som en snabb vardagsmiddag. Såsen blir så otroligt krämig när man använder sig av färskost och det känns så kul när man kan använda alla bra råvaror man fortfarande kan få tag på närodlat som gul lök, purjolök och persilja.

Fler pastarecept hittar du här

-Detta inlägg innehåller affiliatelänk till Bagaren och Kocken-


7 Ingredienser – 4 Portioner Fläskfilé Pasta – 10min

Ingredienser

-500g Valfri Pasta
-500g Fläskfilé
-250g Champinjon
-200g Philadelphia vitlök & örter
-½st Purjolök
-½st Gul lök
-1msk finhackad persilja
Olja til stekning
Salt & peppar efter smak
Parmesan till servering

Gör fläskfilé pasta så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla fläskfilén i fina strimlor och hacka gul löken. Stek på medelhög värme till löken börjar bli klar och fläskfilén fått färg.
  2. Skär under tiden champinjonen i lagom stora bitar, strimla purjolöken och finhacka persilja. När fläskfilén börjar bli genomstekt kan du tillsätta purjolök och champinjoner.
  3. När pastan börjar närma sig att bli klar och allt är färdigt i stekpannan kan du blanda ner färskost och persilja i stekpannan. Blanda samman såsen med pastan och servera!

Mina Favorit Knivar

Här har vi det bästa av två världar, en suverän kniv som är hantverksmässigt tillverkad i ett material som håller absolut toppklass. Yaxell tillverkar knivar som håller sig skarpa väldigt länge och är så enkla att slipa till för att få som nya igen. Jag använder mina till allt!

Yaxell knivar knivset

Yaxell Knivset

Leave a Reply