Då är det äntligen lördagsmorgon igen och vad passar då bättre än en Enkel Shakshuka? Till frukost/brunch passar det perfekt med denna enkla snabba Shakshuka. Man skulle kunna säga att shakshuka är en kryddig tjock tomatsås med ägg. Lagom hetta och en stor mängd Koriander så blir det otroligt gott, matigt tillägg till brunchen! (eller frukosten)

Det är ju också så enkelt att göra och du behöver bara en stekpanna som du kan ha i ugnen.

Här samla jag rätter till Brunsch

-Detta inlägg innehåller affiliatelänk till KitchenTime


11 Ingredienser – 4 Portioner Enkel Shakshuka – 20min

Enkel Shakshuka Tomatsås ägg

Ingredienser

-3st Ägg
-400g Krossade tomater
-1st Gul lök
-1msk Olivolja
-1st Vitlöksklyftor
-1msk Tomatpuré
-1msk Färsk persilja eller koriander
-1tsk Söt paprika
-0,5tsk Cayennepeppar
0,5tsk Spiskummin
Salt & Peppar


Gör så här för att göra Enkel Shakshuka:

  1. Finhacka gul lök och vitlök. Stek på mellanhög värme i olivolja och när löken börjar bli genomstekt tillsätt tomatpure och låt den steka med en stund.
  2. Häll i krossade tomater och tillsätt kryddorna. Låt koka i 10-15min under lock.
  3. Gör gropar för äggen i röran, knäck äggen och häll dom i hålen. Ställ in stekpannan i ugnen på på 150grader i ca 7minuter. Ta ut och toppa med färsk krydda, salt & peppar. (Det går också bra att täcka med lock/Folie istället för ugn om du inte har en stekpanna/kastrull att ha i ugnen)

Min favorit gjutjärnspanna!

Tipsar alltid om denna för recept som kräver en bra och rejäl gjutjärnspanna! Jag har dessa pannor från skeppshult med både trähandtag och stålhandtag, till detta recept behöver du stålhandtag om du som jag vill köra klart shakshuka i ugnen innan servering. Men en mer prisvärd gjutjärnspanna kommer du inte hitta, den är som vanligt fullstorlek, är riktigt tjockbottnad, kompakt och uppfyller i alla fall mina krav på en bra gjutjärnspanna!

Gjutjärnspanna Stålhandtag

Gjutjärnspanna med stålhandtag

Leave a Reply