Det här är en av mina favorit rätter som man kan variera med olika typer av protein och kryddningar i all oändlighet. Nu hade jag lite räkor över som passade alldeles perfekt att göra en enkel räkpasta. Det här fungerar perfekt en fredagkväll när du har ont om tid eller för att lyxa till en vardagsmiddag!

Här hittar du fler av mina pasta recept

-Inlägger innehåller affiliatelänk till Cervera-


11 Ingredienser – 4 Portioner Enkel Räkpasta – 15min

Pasta räkor penne shrimp räkpasta shrimppasta italy soltorkade tomater sundried tomato

Ingredienser

Räkpasta
-400g Pennepasta
-1kg Oskalade Räkor
-3dl Matlagningsgrädde
-1st Gul Lök
-80g Soltorkade tomater
-1-2st Vitlöksklyftor
-70g baby spenat
-2dl Parmesan Ost
-2tsk Torkad Basilika
-2tsk Torkad Oregano
-1tsk Mejram
Olivolja och Smör till stekning
Salt och peppar efter smak

Gör enkel räkpasta så här:

  1. Koka pasta efter anvisning och skala räkor. Stek hackad gul lök och hackad vitlök på svag-medelhög värme tills den gula löken börjar bli rätt genomskinlig och glansig. Tillsätt soltorkade tomater som du skurit i önskad form.
  2. Rör sedan ner de soltorkade tomaterna, babyspenat och kryddor för att låta de puttra ett tag i oljan och smöret. Häll i grädden och blanda ner parmesan lite åt gången så den inte klumpar sig.
  3. När all ost är utblandad är det klart! Tillsätt pastan när den kokat Al dente(gärna med lite pasta vatten om du önskar annorlunda konsistens) och servera med lite nykrossad svartpeppar och ett lätt täcke av parmesan.

Otroligt bra kastruller!

När du gör mycket pasta så underlättar det när du har bra kastruller som håller värme länge. Nedan länkar jag till ett paket med alla kastruller du behöver från Zwilling som är otroligt bra som hållt för mig i flera år.

Kastrull set metod

Kastrullset 4 delar med glaslock

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments