Chicken Thai basil (eller Pad Krapow Gai) är en supergod thailändsk rätt som så många andra thailändska rätter tar ungefär lika lång tid att laga som de tar för riset att koka. Innehåller samma bas av ingredienser som mycket annat från thailand. Köper du en bra soja, fisksås, ostronsås, mirin och risvinäger så kan du i princip laga de mesta som är gott från Thailand!

Här är mer inspiration på kött rätter!

-Inlägget innehåller affiliatelänk till Cervera-


11 Ingredienser – 4 Portioner Chicken Thai Basil – 10min

chicken thai basil kyckling basilika thailand

Ingredienser

-500g Kycklingfärs
-2st Schalottenlökar
-3-4st Vitlöksklyftor
-1st Röd chili efter smak, serrano fungerar bra!
-1st kruka thaibasilika
-2msk Utspädd kycklingfond
-1msk Ostronsås
-1msk Soja
-½msk Fisksås
-1msk honung
-1tsk Sesamolja
Olja till stekning
Salt & Peppar efter smak
Servera ris till!

Gör chicken thai basil så här:

  1. Börja koka riset! Finhacka schalottenlök och vitlök. Skiva Chilin i tunna skivor, pilla bort kärnorna om du vill ha de mindre starkt.
  2. På medel värme i en wokpanna stek chili och vitlök i vegetabilisk olja en stund, men precis innan vitlöken börjar få färg tillsätt schalottenlöken och kycklingfärsen. Stek tills allt är genomstekt.
  3. Under tiden blanda såsen i en skål och grovhacka thaibasilikan. Tillsätt thaibasilikan i wokpannan och börja bitvis tillsätta såsen. Ha inte i allt på en gång utan smaka av vart eftersom så du får den precis som du vill ha de.
  4. Servera med jasminris och ät!


Infinity Wokpanna

En wokpanna är alltid smidigt att ha i sitt kök när man tillagar mycket mat från Asien. Kolstål är ett roligt material som man får ha lite omsorg över. Men bara du ger de lite kärlek så kommer du ha ett troget verktyg i köket väldigt länge! Här nedan är en länk till en bra och billig wokpanna i kolstål.

Wokpanna 28cm

Wokpanna 28cm

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments