Köp inte färdig BBQ Pulled Chicken i onödan, det är så lätt att göra själv och använder du hel kyckling kommer du ofta väldigt billigt undan också. Det här receptet gjorde jag den här gången i en lergryta men det går minst lika bra att göra i en slow cooker eller gjutjärnsgryta. Det viktiga är att du kan täcka grytan så att vätskan inte dunstar bort efter den långa tiden det tar att få kycklingen perfekt tillagad! Tycker du att det är otäckt att tillaga kycklingen hel eller vill helt enkelt inte rensa efter går det bra att göra det här receptet med filéer också, tillsätt då lite extra bbq sås.

Här samlar jag mina kycklingrecept!

-Detta inlägg innehåller affiliatelänk till Bagaren och Kocken-


6 Ingredienser – 4 Portioner BBQ Pulled Chicken – 8-10h

BBQ Pulled Chicken Recept kyckling

Ingredienser

-1st Hel Kyckling
-1st Gul Lök
-3st Vitlöksklyftor
-2tsk Paprikapulver
-2tsk Vitlökspulver
-1-2dl Rökig BBQ Sås
Salt & Peppar

Gör BBQ Pulled Chicken så här:

  1. Grovhacka löken, dela vitlök och sprid ut all lök på botten av din gryta/slow cooker. Täck din kyckling med din favorit BBQ sås, till det här receptet använde jag en rökig från CajP. Salta, peppra och krydda kycklingen med kryddorna också efter förmåga innan du lägger ner kycklingen på löken. Snåla inte med BBQ sås!
  2. Tillaga kycklingen på 150grader/High första timmen och sänk därefter värmen till 95-100/Low och låt den tillagas i ytterligare 8-9timmar eller till att köttet faller isär.
  3. Servera direkt eller “rensa” kycklingen och mixa ihop köttet med lite extra BBQ sås. Vi åt det som tacos men fungerar också väldigt bra i en smörgås eller med potatissallad till picknick!

Klassisk Lergryta

Lergrytan hade sin storhetstid på 80-talet när den revolutionerade svenska köket, sen dess har gjutjärnsgrytor och även slow cooker tillkommit till våra kök och i stort sätt ersatt lergrytan. Men det är nånting med denna klassiska gryta som ändå ger en viss känsla i matlagningen, det är klassiskt och jag kan inte sätta ordet på det men det ger alltid väldigt bra resultat. Jag tycker den är perfekt när man inte tillagar så mycket som till exempel en hel kyckling. Jag fick denna Lergryta i present och har vart väldigt nöjd, lätt att rengöra och gör sitt jobb i ugnen!

Lergryta

Römertopf Lergryta

Leave a Reply