Köp inte färdig BBQ Pulled Chicken i onödan, det är så lätt att göra själv och använder du hel kyckling kommer du ofta väldigt billigt undan också. Det här receptet gjorde jag den här gången i en gjutjärnsgryta men det går minst lika bra att göra i en slow cooker eller annan form av gryta. Det viktiga är att du kan täcka grytan så att vätskan inte dunstar bort efter den långa tiden det tar att få kycklingen perfekt tillagad! Tycker du att det är otäckt att tillaga kycklingen hel eller vill helt enkelt inte rensa efter går det bra att göra det här receptet med kycklingfilé, tillsätt då lite extra bbq sås.

BBQ Pulled Chicken Recept kyckling

Det här receptet på BBQ Pulled Chicken kan du ersätta den traditionella tacon med. Du kan äta det på samma sätt i tortillabröd eller med nachos. Det går också att äta det i pitabröd eller som jag gjort i det här fallet i libabröd. Du kan variera hur du äter den här rätten rätt mycket.

Här är en länk för att komma till mina andra kycklingrecept

Anpassningar du kan göra i receptet

Som jag nämnde ovan så behöver du inte använda dig av en gjutjärnsgryta. Det viktigaste är att du har ett lock som du kan försluta kycklingen under tillagning. Sen föredrar jag att lyfta på locket och få en fin yta. Lagom att göra innan jag plockar ut den låter de svalna och strimlar köttet. Det ger lite mer smak i mitt tycke.

BBQ sås kan du ersätta med chilisås och krossade tomater. Perfekt om du vill minska ner på sockret och få en lite kalorisnålare rätt. Vätskenivån bör vara densamma för att de inte ska torka ut.

Att tänka på när man lagar för att inte misslyckas med BBQ Pulled Chicken

Ha inte bråttom – Det kommer ta dit, kycklingen kommer inte falla isär förrän den nått en viss temperatur. Du vill samtidigt inte nå den temperaturen för snabbt eftersom köttet då tenderar att bli torrt. Så låt det ta sin tid!

Bevara vätskan – Tillaga den med lock på. Annars kommer all vätska du tillsätter och som kommer från kycklingen dunsta bort. Köttet blir då torrt och tråkigt.

Låt Svalna – Är lite detsamma som ha inte bråttom, men när kycklingen är fallfärdig. Låt den svalna lite innan du strimlar köttet och serverar. Det kommer bevara saftigheten i köttet.

Utrustning som förenklar BBQ Pulled Chicken

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bagaren & Kocken & Mathem

Gjutjärnsgryta– Klassisk gjutjärnsgryta från Fiskars. Funktionell och fungerar dessutom på alla typer av spisar.

Köttklor för kött – Perfekt redskap för att strimla kött efter du gjort pulled kyckling eller pulled pork!

Sweet Baby Rays Original BBQ sås – Min favorit BBQ sås att använda till sån här typ av mat!

BBQ Pulled Chicken Recept kyckling

BBQ Pulled Chicken

Köp inte färdig BBQ Pulled Chicken i onödan, det är så lätt att göra själv och använder du hel kyckling kommer du ofta väldigt billigt undan också.
No ratings yet
Prep Time 10 minutes
Cook Time 8 hours
Course Kyckling
Cuisine Mexikansk
Servings 4
Calories 250 kcal

Equipment

 • Gjutjärnsgryta

Ingredients
  

 • 1 hel Kyckling
 • 1 st Gullök
 • 3 st Vitlöksklyftor
 • 2 tsk Paprikapulver
 • 2 tsk Vitlökspulver
 • 1-2 dl Rökig BBQ Sås
 • Salt & Peppar

Instructions
 

 • Grovhacka löken, dela vitlök och sprid ut all lök på botten av din gryta/slow cooker. Täck din kyckling med din favorit BBQ sås, till det här receptet använde jag en rökig från CajP. Salta, peppra och krydda kycklingen med kryddorna också efter förmåga innan du lägger ner kycklingen på löken. Snåla inte med BBQ sås!
 • Tillaga kycklingen på 150grader/High första timmen och sänk därefter värmen till 95-100/Low och låt den tillagas i ytterligare 8-9timmar eller till att köttet faller isär.
 • Servera direkt eller “rensa” kycklingen och mixa ihop köttet med lite extra BBQ sås. Vi åt det som tacos men fungerar också väldigt bra i en smörgås eller med potatissallad till picknick!

Nutrition

Calories: 250kcal
Keyword BBQ Kyckling, BBQ pulled chicken, BBQ Pulled kyckling, Pulled Chicken, Pulled Kyckling
Tried this recipe?Let us know how it was!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments