Inlägget innehåller reklam i temat innertemperatur genom annonslänkar för Cervera
Genom att handla via mina annonslänkar hjälper du mig att driva den här sidan.

Lär dig laga mat med temperatur

Innertemperatur på kött är väldigt bra att ha koll på när du lagar mat. Att äta kött som inte kommit upp i tillräckligt hög temperatur kan vara skadligt och föra mig sig sjukdomar till dig.

Genom att laga mat och ha koll på temperatur så slipper du gissa eller tillaga köttet onödigt mycket bara för att vara säker på att det ska vara säkert men samtidigt göra det torrt och tråkigt.

Det är inte bara vissa varianter av kött som det är bra att hålla koll på utan all kött. Även från fåglar, skaldjur och att ha koll på temperatur när du bakar eller lagar vissa grytor ger dig också ett väldigt bra övertag. Kom ihåg, temperaturen ger dig inte bara säkerhet när de kommer till skadliga bakterier utan det talar också om för dig hur färdigt det är.

För att lyckas i köket, följ temperatur och inte tid! Många recept har tidsangivelser, hur många minuter en kaka ska vara i ugnen eller hur länge en kyckling ska stekas. Kockar använder sig av temperatur och i vissa fall känsel, har man tillagat en rätt många gånger känner man till slut igen tecken på när rätten är färdiglagad genom att se eller känna på den. Men framtill dess använder de flesta kockar sig utav en termometer för vara säkra på att de lagar bra mat.

Termometrar till innertemperatur

Det finns en uppsjö olika typer var termometrar. Vissa lämpar sig bättre till vissa situationer än andra och jag tänkte gå igenom några olika här nedan. Jag tänker börja med den jag personligen använder allra mest:

Instickstermometer

Snabb Instickstermometer 

Det här är den dyrare varianten av termometer men som tack vare dess egenskap av att vara vattentät, vara otroligt noggrann och att ge resultat väldigt snabbt. Det är en väldigt allsidig termometer som fungerar till det mesta när du vill få fram innertemperatur snabbt.

Klassisk Stektermometer

999kr hos Cervera
Klassisk Stektermometer

Här har vi den mer prisvärda och robusta varianten av termometer. Den här tål väta, värme och det mesta du kan utsätta den för. Perfekt när du lagar stek. Då vill du kunna övervaka temperaturen då och då under en lång tid men samtidigt inte vill riskera något dyrt!

129kr hos Cervera

Digital StektermometerDigital Stektermometer

Mellantinget, perfekt för att få en tydlig bild och lite mer allsidig än den klassiska men inte lika snabbt och noggrann som insticksvarianten. Perfekt för att sätta en måltemperatur du vill nå så meddelas du när du nått den. Dyrare än den klassiska och billigare än den avancerade. Lagom helt enkelt!

599kr hos Cervera