Kyckling couscous med Tomat och Paprika är den ultimata måltiden för små smaklökar. Denna barnvänliga rätt är en smakfull kombination av mild kyckling, kornig couscous, och de naturliga smakerna från färska grönsaker. Den är enkel att tillaga och perfekt för barn i alla åldrar. Med detta recept får du en näringsrik och välbalanserad rätt som är redo på nolltid, och som garanterat kommer att göra dina små älsklingar glada vid matbordet.

Kyckling couscous grönsaker tomat

Det här receptet lagade jag till en 7 månaders och räckte till ca 6 klämmisar.

Går det här receptet att anpassa?

 1. Annorlunda grönsaker: Lägg till eller byt ut grönsaker för variation. Prova att inkludera zucchini, spenat eller ärtor för att ge en extra dos av näring och smak. Ta det som finns i kylen helt enkelt!
 2. Kryddig twist: Du känner ditt barn bäst, min lilla ätare gillar kryddor men till en gräns. Du kan experimentera med olika örter som koriander eller persilja för extra smak.
 3. Proteinbyten: Om du vill variera proteinet, testa med kött- eller vegofärs istället för kyckling. Det ger en ny dimension till smaken och tillför variation i ditt barns kost.
Kycklingcouscous

Vad bör du hålla kolla på när du lagar Kyckling couscous?

 • Köttets tillagning: Se till att kycklingfärsen är ordentligt tillagad för att undvika eventuell överföring av sjukdomsframkallande mikroorganismer. Kycklingen ska vara genomstekt och inte ha någon rosa insida.
 • Couscous-konsistens: Följ anvisningarna på couscousförpackningen noga för att få rätt konsistens. Överkokad couscous kan bli grötig, medan underkokad couscous blir torr och hård.
 • Smaksättning: Smaka av rätten för att justera smaksättningen med peppar eller andra kryddor efter din och dina barns preferenser. Tänk på att vara försiktig med salt om det är barnmat.

Bra föremål att ha hemma

Det här inlägget innehåller reklamlänkar till Bagaren och Kocken och MEDS

Witt Premium Powerblender:

En kraftfull mixer som Witt Premium Powerblender är en oöverträffad hjälpreda när det kommer till att skapa barnmat. Med dess hjälp kan du enkelt blanda, krossa och puréa en mängd olika ingredienser till perfektion. Går att använda till mycket annat också. Köp Witt Blendern här

Scanpan Fusion 5 Stekpanna:

Uppgradera ditt kök med en premium rostfria stekpanna från Scanpan! Hållbarhet, säker att använda utan teflon, jämn värmespridning och enkel rengöring – allt i ett elegant paket. Kom ihåg att värma den ordentligt innan användning. Köp Scanpan stekpanna här

Klämmispåsar från Twistshake

Eftersom vi lagar så mycket mat så försöker vi laga så mycket vi bara kan till vår minsting i familjen också. Vi har testat några varianter av såna här fyllbara klämm/squeezepåsar och de här från Twistshake har var enklast att fylla, rengöra och att ge mat från. Köp klämmispåsarna här

Kyckling couscous grönsaker tomat

Barnmat – Kyckling couscous med Tomat och Paprika

Kycklingcouscous med Tomat och Paprika – En smakrik och näringsrik barnmatsrätt som tilltalar små smaklökar med saftig kyckling och färska grönsaker
5
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Course barnmat, lunch, Middag
Cuisine Barnmat
Servings 4 portioner

Ingredients
  

 • 150 g Kycklingfärs
 • 200 g Couscous ca 80g okokt
 • 50 g Färska tomater
 • 50 g Paprika
 • 30 g Lök
 • 30 g Morot
 • 1 st Vitlöksklyfta
 • 1 st Buljongtärning utan salt

Instructions
 

 • Tillaga couscous enligt anvisningar på förpackningen. Under tiden couscousen tillagas, förbered grönsakerna. Hacka lök, morot, paprika och körsbärstomater i små bitar. Finhacka även vitlöksklyftan.
 • I en separat stekpanna, värm upp lite olja över medelhög värme. Tillsätt den finhackade löken och vitlöken. Stek tills löken är mjuk och genomskinlig. Tillsätt kycklingfärsen i stekpannan och stek tills den är genomstekt och inte längre rosa. Bryt upp färsen med en träslev eller gaffel medan den steker.
 • Tillsätt de hackade grönsakerna (paprika, morot och körsbärstomater) till stekpannan och stek i ytterligare några minuter tills grönsakerna blir mjuka. Smula ner buljongtärningen över kycklingfärsblandningen och rör om väl så att smakerna blandas.
 • När couscousen är klar, fluffa den med en gaffel för att separera kornen och tillsätt den sedan i stekpannan med kycklingfärsen och grönsakerna. Blanda allt noggrant och låt det stå några minuter på låg värme så att smakerna kan blandas. Mixa allt till en önskad konsistens.
Keyword couscous, Kyckling, kycklingfärs, Tomatsås
Tried this recipe?Let us know how it was!
0 0 votes
Article Rating
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments