Läckra, saftiga och nötiga bullar med fyllning av mandelmassa och ett frasigt toscatäcke på toppen. Toscabullar är lite extra arbete att göra än vanliga bullar men ibland så är det bara värt det.
Men allt med toscatäcke blir ju gott! Jag har fler liknande recept, till exempel kladdkaka med toscatäcke Klicka här för att se fler recept för bakning

Bullar toscabullar tosca mandel smör socker baka bakat

Ca 25st bullar – 120min


Ingredienser

Bulldeg
-10dl Vetemjöl
-5g Salt
-5g Stött Kardemumma
-3dl Mjölk
-1st pkt färsk jäst
-100g Smör
-75g Socker
-1st Ägg

Fyllning
-250g Mandelmassa
-75g Smör
-½tsk Vaniljextrakt
Eventuellt lite vatten

Toscatäcke
-100g Smör
-1dl Grädde
-75g socker
-50g Glykos
-100g Mandelflarn

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör runt för att se till så de blandats väl. Smula ner jästen i skålen till din köksassistent medan du värmer mjölken till kroppstemperatur innan du slår den över jästen. Blanda i hälften av de torra ingredienserna med resterande ingredienser. När de blandats kan du bit för bit ha i resterande av de torra ingredienserna. Arbeta degen väl med krok så de bildas glutentrådar. Låt sedan den vila i ca 30min innan du kavlar ut den till den är ca 2cm tjock
  2. Blanda fyllningen till en slät smet i med din elvisp, du kan ha i mandelmassan lite åt gången för en lättare process. Om smeten blir för trög kan du ha i några droppar vatten för att lösa upp den något.
  3. Stryk sedan fyllningen över den utkavlade degen i ett jämnt lager, rulla ihop degen och dela den i ca 25 lika stora rullar. Placera bullarna i pappersformar där du kan låta de jäsa i 1 till 2 timmar. Passa på att sätta ugnen på 225grader i god tid.
  4. Koka samman ingredienserna förutom mandeln till en gyllenbrun färg. Tänk på att alltid röra om, annars kan de brännas.
    När önskad färg uppnåts tar du av sockret och blandar i mandeln. Därefter är det bara att bra på toscatäcket över de jästa bullarna och grädda mitt i ugnen i ca 12min tills de ser gyllenbruna och fina ut.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments