Dessa friska och saftiga små cupcakes blev jag otroligt nöjd med när jag bakade! Följer du receptet så kommer du förhoppningsvis få lika saftiga cupcakes där citrussmaken från frostingen verkligen smälter samman med den ljuvliga saffranen. Passar egentligen året runt men framförallt kan den glänsa nu i adventstider framtill jul! Är du sugen på att baka någonting nytt, baka dessa saffranscupcake med citronfrosting!

Här hittar du fler roliga recept på nya bakverk

-Inlägget innehåller affiliatelänk till Bagaren och Kocken-


13 Ingredienser – ca 12st Saffranscupcake med citronfrosting – 60min

cupcake citroncupcake citronfrosting Saffranscupcake Med Citronfrosting

Ingredienser

Cupcake:
-200g Vetemjöl
-10g Bakpulver
-5g Vaniljsocker
-5g Salt
-130g Smör
-0,5g (1förp) Saffran
-180g Strösocker
-120g Mjölk
-2st Ägg

Frosting
-50g Smör
-200g Färskost
-300g Florsocker
-1st Citron (Skal + Juice)

Gör Saffranscupcake Med Citronfrosting så här

  1. Mortla saffran och en bit av socker i en mortal. Blanda de torra ingredienserna i en större bunke. Vispa smör, allt socker (och saffran) och ägg tills de blandat sig. Rör samman smörsmeten med de torra ingredienserna och blanda i mjölken lite i taget till en slät smet.
  2. Fyll smeten två tredjedelar upp i cupcake formar och grädda i en 175grader varm ugn i ca 16minuter tills du kan föra in en sticka som kommer ut torr ut cupcaken.
  3. Till frostingen vispar du smör, citron zest, citronjuice (av halva citronen) och färskost samtidigt som du rör ner florsockret lite i taget tills den blir fin och fluffig. Bred eller spritsa sedan på frostingen på cupcakesen när de svalnat helt.

Trendig Margrethe skål

Margrethe skålen är en gammal klassisk skål som designades redan 1954, sedan dess har den vart en populär skål att ha i hemmet. Passar väldigt bra till alla möjliga ändamål när de kommer till bakning

3L Margrethe Skål

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments