Vi har väl alla en liten strimma sötsug i oss? Saffransbullar i all ära MEN saffransbullar med mandelmassa .. ? DRÖMMEN! Så när man gör traditionella Lussekatter så måste man passa på att göra en sats med mandelmassa också!
Tror det var Roy Fares som i början introducerade mig till att ha i mandelmassa i fyllningar till kanelbullar och då kom startskottet!

Här hittar du en drös med bak inspiration!

-Detta inlägg innehåller affiliatelänk till Cervera-


17 Ingredienser – Ca 30st Saffransbullar med mandelmassa – 120min

saffransbullar saffransbulle mandelmassa fyllning mandel saffran bulle

Ingredienser

Se recept på lussebullar för ingredienser till degen.

Fyllning
-200g Mandelmassa
-100g Smör
-1msk Muscovadosocker
-1tsk Vaniljsocker

Garnering
-1st Ägg
-ca 75g Pärlsocker

Gör saffransbullar med mandelmassa så här:

  1. Se recept på Lussebullar för grundrecept på saffransbullar
  2. Kavla ut saffransdegen rätt tunt, sprid ut fyllningen i ett jämnt lager, använd gärna all fyllning!
  3. Vik den utkavlade degen dubbelt så att den kladdiga sidan hamnar in mot sig själv. Ta en pizzaskärare eller en kniv och gör 2,5-3cm breda remsor av degen. Skär sedan långa snitt i remsorna, nästan hela vägen men spara några centimeter vid kanten. Fläta sedan de två remsorna du fått om vartannat och rulla ihop till en bulle som du placerar i bullformar. Kom ihåg att få in kanten under bullen, annars sticker den lätt iväg vid gräddning.
  4. Jäs bullarna i 30-45minuter. Grädda i 225grader mitt i ugnen i ca 8minuter tills de fått fin färg. Direkt när de kommer upp, pensla med ett vispat ägg för att isolera in fukten i bullen. Garnera med pärlsocker eller till exempel mandelspån.

Bästa Köksmaskinen

Att baka bullar är ju kul, men för att verkligen kunna njuta av det måste du ju ha en ordentlig köksmaskin. Göra bulldeg för hand har man ju gjort förut men det är för mycket jobb, aldrig mer! Då släpar jag hellre min kitchen aid dit jag ska baka. För att underlätta ditt bakande, om du inte redan har en så kan jag tipsa om KitchenAid Artisan. Den har skänkt mig så mycket lättja och är en underbart vacker detalj i mitt kök.

Artisan Köksmaskin 4,8 L matt Grå

KitchenAid Artisan Köksmaskin

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments